Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
вода…………..1 л
гриби лисички………150 г
морква………………..80 г
горох…………………100 г
олія рослинна (соняшникова)……………..50 мл
квасок ……………….20 г., за смаком
цибуля ріпчаста……………………..50 г., за смаком
пастернак………………………50 г., за смаком
цибуля зелена ……………….10 г., за смаком
зелень кропу, петрушки…………..~20 г., за смаком
сметана ……………….50 г., за смаком
чорний перець горошком…………………4-5 шт., за смаком
лавровий листок……………………….1-2 шт., за смаком
Сирні галушки з цільнозерновим борошном (рецепт) …………………~100 г (~1 порція)
Час приготування: 1 год.
Кількість порцій: ~ 5
Складність: просто
Інструменти та кухонний інвентар: ніж, кухонна дошка, дерев’яна ложка, каструля керамічна або емальована 2 л, марля або полотняна серветка, плита, сковорідка
Спосіб приготування:
1.
Підготовлюємо всі інгредієнти для приготування легкого українського овочевого супу з грибами лисичкими від традиційної етнічної кухні Etnocook. Овочі миємо, моркву чистимо від лушпиння. Лисички миємо у проточній холодній воді, замочуємо глибокому посуді в злегка підсоленій холодній воді (1 ст.л. солі на 2 л. води) на 5 хв. Воду зливаємо, ретельно вимиваємо гриби у проточній воді і чистимо гострим ножем залишки землі та неякісні місця.
2.
Заливаємо підготовані лисички водою у глибокій каструлі і варимо ~30 хв. на маленькому вогні після закипання, постійно знімаючи піну.
3.
Нарізуємо моркву кільцями, дрібно нарізуємо зелень.
4.
Цибулю дрібно нарізуємо та підсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору.
5.
Дістаємо гриби з каструлі, даємо стекти воді, бульйон окремо проціджуємо через марлю, каструлю ретельно миємо
6.
Лисички додаємо до цибулі, вимішуємо, злегка підсмажуємо на малому вогні (~10 хв.), постійно помішуючи
7.
Відціджений бульйон переливаємо в чисту каструлю, додаємо горошок, доводимо до закипання, зменшуємо вогонь до мінімального.
8.
Додаємо нарізану моркву, варимо під закритою кришкою ~10 – 15 хв. на маленькому вогні
9.
Додаємо нарізані стебла кропу та петрушки.
10.
Підготовані обсмажені лисички з цибулею додаємо до зварених овочів, вимішуємо. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь.
11.
Додаємо окремо зварені сирні галушки, приготовані за рецептом Etnocook Сирні галушки з цільнозерновим борошном
12.
Висипаємо в каструлю дрібно нарізаний квасок, вимішуємо, знімаємо каструлю з вогню.
13.
Грибна юшка з лисичками і галушками за українським рецептом від традиційної кухні Етнокук подається гарячою, за бажанням додається сметана та зелень. Добре смакує з булками на хмелевій заквасці , хлібом на заквасці
Примітки від Etnocook:
- слід враховувати, що приблизно третина води під час приготування википить
- якщо морква стара і тверда, то її слід кинути варити першою і проварити довше
- горошок можна замінити квасолею. Суху квасолю слід попередньо замочити у холодній воді