Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Рецепт надзвичайно корисної, поживної та смачної української страви Галушки з домашнім сиром, цільнозерновим борошном та зеленню від кулінарного сайту традиційної етнічної слов’янської кухні Etnocook
Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
сир кисломолочний…………..300 г
борошно пшеничне цільнозернове………80 г
олія рослинна (соняшникова)……15 мл. (1 ст. л.)
вода………….50 мл+3 л. для варіння
яйце перепелине……………….2 шт.
сіль………….~ 4г., за смаком
Для поливки:
(за бажаннням)
масло солодковершкове……..50 г або
олія рослинна (соняшникова)…….50 мл, за смаком
зелень кропу……….за смаком
сметана…………150 гр.
або
грибна підлива………..150 гр
Час приготування: 1 год.
Кількість порцій: 5
Складність: середня, потребує практики та навиків
Інструменти та кухонний інвентар: глибокий посуд для замішування тіста, качалка, ніж, каструля 3 л
Спосіб приготування:
1.
В глибокий посуд кладемо сир, просіюємо борошно, додаємо яйця, олію, за бажанням сіль і вливаємо невеликими порціями воду. Всі складники ретельно вимішуємо.
2.
Замішуємо еластичне тісто, при потребі додаючи борошно, якщо тісто занадто рідке або воду, якщо дуже туге.
3.
Поверхню для розкачування тіста посипаємо борошном, розкачуємо тісто товщиною ~ 0,5 см. і ножем вирізуємо квадратні галушки розміром ~1X2 см.
4.
У каструлі доводимо до кипіння 3 л. води, додаємо за бажанням 1 ст.л. солі, лавровий лист, зменшуємо вогонь на мінімальний і варимо галушки невеликими порціями по 10-15 шт. ~2 хв. після того, як вони випливуть на поверхню.
5.
Зварені галушки викласти в глибокий полумисок, полити олією або додати масла, за бажанням посипати дрібно нарізаною зеленню та додати сметани. Сирні галушки з цільнозерновим борошном – прекрасна самостійна страва для тих, хто дотримується правильного здорового харчування, чудовий гарнір для грибних, м’ясних та рибних страв, а також додаток до борщів та юшок.
Смачного! ^.~
Примітки:
- для тіста може знадобитися дещо більше води або борошна, в залежності від якості та консистенції складників
- яйця перепелині можна замінити курячими в пропорції 2:1
- при варінні не варто накривати каструлю кришкою, щоб не розварилися
- для поливки також можна використати підсмажену на рослинній олії до золотистого кольору цибулю
- рецепт Грибної Підливи від Etnocook (https://etnocook.com.ua/hrybna-pidlyva/)