складники

складники для лимонного пирога

Складники:

борошно пшеничне………………500 гр.

цукор……………………3 ст.л.

цукор-пудра………….1 ст.л.

ванільний цукор…….1 ч.л.

яйце куряче……………………1 шт.

лимон…………………1 шт.

сметана……………….2 ст.л.

вершки…………………50 мл.

масло…………………..50 гр.

розпушувач…………..1 ч.л.

 Час приготування: 1 год.

Кількість порцій: 3

 

Спосіб приготування:

1.

Лимон зварений

Цілий зварений лимон

Лимон заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, воду зливаємо і повторюємо цю процедуру три рази. Останній раз варимо лимон на маленькому вогні до пом’якшення. Зварений лимон охолоджуємо.

2.

Додаємо розпушувач

До борошна додаємо розпушувач

Борошно вимішуємо з розпушувачем, ванільним цукром і чайною ложкою цукру-пудри.

3.

Зварнеий розрізаний лимон

зварений лимон чистимо від кісточок

Лимон розрізуємо на чотири частини, вибираємо кісточки і розминаємо виделкою чи подрібнюємо блендером. Можна залишити цілі четвертинки та розтерти всі складники разом.

4.

Додаємо цукор

Додаємо цукор до вимішаного з розпушувачем борошна

До борошна додаємо цукор.

борошно

борошно

Та ретельно вимішуємо

5.

додаємо лимон

додаємо лимон

Додаємо до борошна порізане масло, яйце та лимон.

6.

додаємо сметану

додаємо сметану

Вливаємо сметану та вершки та перетираємо отриману масу до однорідного стану.

7. Отриману масу викладаємо у підготовану змащену і викладену вощеним папером форму та випікаємо в нагрітій 200 С духовці  ~30 хв.

8. Нарізуємо пиріг порційними шматками та посипаємо цукром-пудрою.

Смачного ^.^

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>