Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

галушки

галушки

Рецепт надзвичайно смачних та ситних українських галушок з картоплі, борошна та сиру, відомих також як Ліниві вареники (палюшки) від кулінарного сайту традиційної етнічної кухні Etnocook

Складники:

Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)

Складники:

картопля…………….500 г
сир домашній з коров’ячого молока………200 г
борошно пшеничне………..200 г
яйця курячі……………………2 шт
молоко коров’яче…………….100 мл
картопляний крохмаль……..1 ст.л
лавровий лист……………2 шт.
перець чорний горошком…………2 шт
сіль, перець чорний мелений…………..за смаком
зелень кропу, петрушки……………….за смаком
сметана (за бажанням)

для поливки (за бажанням):

масло………………………………..50 г
цибуля ріпчаста……………..50 г
в’ялене м’ясо………………………100 г

 

Час приготування: 1,5 год

Кількість порцій: 4

Складність: середня, вимагає навиків та досвіду приготування

 

Спосіб приготування:

1.

картопля варена перемнута

картопля варена перемнута

Картоплю миємо, чистимо, варимо і ще теплою розминаємо товкачиком. Даємо вистигнути до кімнатної температури.

2.

сир домашній

сир домашній

 

Підготовлюємо посуд, в якому будемо замішувати тісто, кладемо туди сир і розминаємо його.

3.

замішуємо тісто на галушки

замішуємо тісто на галушки

До сиру додаємо картоплю, просіяне борошно, картопляний крохмаль, яйця і молоко, солимо та перчимо за смаком, ретельно все вимішуємо.

4.

тісто на галушки

тісто на галушки

Замішане тісто накриваємо кришкою і даємо постояти 15 хв.

5.

вироблення галушок

вироблення галушок

Розкачуємо тісто товщиною 1 см і нарізуємо галушки ~2*2 см.

6.

приготування поливки

приготування поливки

Для приготування поливки на сковорідці розтоплюємо масло, додаємо нарізані шматочки м’яса, ретельно вимішуємо та знімаємо з вогню. Також за бажанням підсмажуємо до золотистого кольору дрібно нарізану цибулю.

7.

варимо галушки

варимо галушки

У каструлі 5 л доводимо до кипіння воду, додаємо сіль, лавровий лист і перець горошком. Варимо галушки малими порціями по 20 шт., весь час помішуючи,на маленькому вогні, 2 хв. після випливання на поверхню. Акуратно виймаємо галушки в окремий посуд і одразу додаємо грибну підливу, сметану або масло (можна замінити рослинною олією), дрібно нарізану зелень, за бажанням тоненько нарізане в’ялене або підкопчене м’ясо.

Українська страва Ліниві вареники (палюшки) є чудовим гарніром до Стручкової квасолі (лопатки) в сметані з шкварками , Курячих сердець в сметанному соусі , Квашеної капусти з білими грибами (тушкованої) .

До готових галушок можна додати Рижики солені , Сушені помідори в олії , Козячий сир в олії

Смачного!

готові галушки

готові галушки

 

Примітки:

1. Багато залежить від сухості сиру і тому молоко при замішуванні тіста потрібно додавати невеликими порціями. Якщо сир досить мокрий, то, можливо, молока потрібно буде менше, а борошна навпаки, більше.

2. Можна приготувати галушки без картопляного крохмалю.

3. Пшеничне борошно за бажанням можна замінити іншим борошном, але дозування залежить від виду борошна і ступеня помелу.

 

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>