Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Рецепт приготування хрустких дієтичних курячих крилець, замаринованих з найпоширенішими українськими спеціями та травами – покроковий опис з поясненням, фото приготування та корисними порадами від традиційної етнічної кухні Etnocook
Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
курячі крильця…………. 1 кг
олія рослинна (соняшникова)………50 мл
цибуля ріпчаста……………..50 г
часник…………………..3-4 зубчики
зелень кропу……………….~20 г., за смаком
зелень цибулі………………~50 г., за смаком
зелень петрушки………………~20 г., за смаком
сіль……………………~4 г., за смаком
цукор……………………~4 г., за смаком
кмин……………….~5 г., за смаком
Час приготування: 1 год. на настоювання + 1 год. приготування
Кількість порцій: ~ 10 шт.
Енергетична цінність: 191 ккл/100 г
Складність: просто
Інструменти та кухонний інвентар: ніж, кухонна дошка, дерев’яна ложка, дерев’яна лопатка, глибокий посуд, деко для запікання, піч, посуд для приготування соусу (глибока тарілка)
Спосіб приготування:
1. Підготовка зелені
Зелень, ретельно миємо у холодній воді. Цибулю та часник миємо та чистимо від лушпиння. Дрібно нарізуємо трави і цибулю, часник видавлюємо або розчавлюємо за допомогою ступки. Третю частину складників кладемо в окремий посуд для приготування соусу (за бажанням).
2. Підготовка крилець
Крильця миємо у холодній воді, даємо стекти, викладаємо у глибокий посуд, солимо та цукримо (за смаком), додаємо нарізану зелень та кмин. Ретельно вимішуємо, накриваємо та даємо настоятись від 1 год. (можна на ніч в холодильнику).
3. Запікання крилець
Форму для запікання змащуємо олією, вистилаємо пергаментним папером та викладаємо підготовані крильця. Кладемо пекти у розігріту піч (200С), запікаємо при температурі 180С (170С при режимі конвекції) ~30 хв., перегортаємо на іншу сторону і печемо до готовності ще ~15 хв.
4. Готова українська страва курячі крильця з легким соусом
Готові ароматні крильця подають гарячими, добре смакують з гарніром та соусом або грибною підливою, а також як самостійна страва з свіжою зеленню та овочами. Для найпростішого соусу в окремій глибокій тарілці до 50 мл. олії додають зелень та часник, вимішують.
Смачного! ^.~
Примітки:
- для пом’якшення м’яса та покращення його смакових властивостей на пів години замочують у молоці, після чого рідину зливають, додають спеції по рецепту і дають настоятися
- також для пом’якшення м’яса додають 1 ч.л. свіжовичавленого лимонного або апельсинового соку
- для соковитіших готових крилець під час запікання їх слід складати щільно одне біля одного
- для більш золотистої скоринки поливаємо курячі крильця під час запікання соусом, який утворився на дні дека або поливаємо зверху олією
- кмин має здатність нормалізувати процеси травлення і допомагає при схудненні