готове карі з овочами і м'ясом в горщику

готове карі з овочами і м'ясом в горщику

Складники:

м’ясо телятини нежирне……………………………………………300 гр.

вершки 20% з коров’ячого молока………………………..200 гр.

цибуля ріпчаста……………………………………………………..1 шт. середніх розмірів

картопля……………………………………………………………………500 гр.

морква………………………………………………………………………200 гр.

приправа карі в плитках………………………………………..90 гр.

м’ясний, грибний або овочевий бульйон або вода…………………1 скл.

зелень кропу………………………………………………………….великий пучок, за смаком

сіль, перець чорний мелений, перець горошком (3 шт.), перець духмяний(2-3 шт.), лавровий лист (1 шт.), гісоп сухий (1 ч.л)

Кількість порцій: 4

Час приготування: 3 год. настоювати+1 год.

 

Приготування:

1.

м'ясо в маринаді

м'ясо

М’ясо нарізаємо невеликими кубиками 2х2 см, додаємо дрібно нашатковану цибулю, дрібно нарізану зелень кропу, сіль, гісоп, перець чорний мелений, перець горошком, перець духмяний, лавровий лист, заливаємо це все вершками, ретельно вимішуємо і ставимо на 2-3 години в холодильник.

2.

м'ясо тушкуємо

м'ясо тушкуємо

Замариноване м’ясо ще раз перемішуємо, викладаємо в каструлю, заливаємо 1 скл. підготовленого бульйону або води і тушкуємо до напівготовності (~ 30-40 хв.) на маленькому вогні.

2.

овочі нарізані

овочі нарізані (картопля, морква, кріп)

Картоплю і моркву нарізуємо кубиками, дрібно нарізаємо кріп і ставимо в скороварку.

3.

додаємо м'ясо до овочів

додаємо м'ясо до овочів

Практично готове тушковане м’ясо кладемо до овочів разом з соусом, що приготувався під час тушкування.

4.

розводимо соус карі

розводимо соус карі

Карі розмочуємо в бульйоні або воді і ретельно вимішуємо.

5.

вливаємо соус карі

вливаємо соус карі

Вимішаний соус карі вливаємо до скороварки з овочами та м’ясом.

6.

вимішуємо соус з овочами та м'ясом

вимішуємо соус з овочами та м'ясом

Вимішуємо карі з овочами та м’ясом.

7.

ставимо страву в скороварку

ставимо страву в скороварку

Готуємо карі з овочами та м’ясом в скороварці на помірному вогні після закипання ~ 20-30 хв.

8.

готове карі з овочами і м'ясом

готове карі з овочами і м'ясом

Готову страву перед подачею на стіл прикрасити зеленню петрушки.

Смачного ^.^

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>