Складники:
м’ясо телятини нежирне……………………………………………300 гр.
вершки 20% з коров’ячого молока………………………..200 гр.
цибуля ріпчаста……………………………………………………..1 шт. середніх розмірів
картопля……………………………………………………………………500 гр.
морква………………………………………………………………………200 гр.
приправа карі в плитках………………………………………..90 гр.
м’ясний, грибний або овочевий бульйон або вода…………………1 скл.
зелень кропу………………………………………………………….великий пучок, за смаком
сіль, перець чорний мелений, перець горошком (3 шт.), перець духмяний(2-3 шт.), лавровий лист (1 шт.), гісоп сухий (1 ч.л)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 год. настоювати+1 год.
Приготування:
1.
М’ясо нарізаємо невеликими кубиками 2х2 см, додаємо дрібно нашатковану цибулю, дрібно нарізану зелень кропу, сіль, гісоп, перець чорний мелений, перець горошком, перець духмяний, лавровий лист, заливаємо це все вершками, ретельно вимішуємо і ставимо на 2-3 години в холодильник.
2.
Замариноване м’ясо ще раз перемішуємо, викладаємо в каструлю, заливаємо 1 скл. підготовленого бульйону або води і тушкуємо до напівготовності (~ 30-40 хв.) на маленькому вогні.
2.
Картоплю і моркву нарізуємо кубиками, дрібно нарізаємо кріп і ставимо в скороварку.
3.
Практично готове тушковане м’ясо кладемо до овочів разом з соусом, що приготувався під час тушкування.
4.
Карі розмочуємо в бульйоні або воді і ретельно вимішуємо.
5.
Вимішаний соус карі вливаємо до скороварки з овочами та м’ясом.
6.
Вимішуємо карі з овочами та м’ясом.
7.
Готуємо карі з овочами та м’ясом в скороварці на помірному вогні після закипання ~ 20-30 хв.
8.
Готову страву перед подачею на стіл прикрасити зеленню петрушки.
Смачного ^.^