Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Рецепт Полуничного Варення від українського кулінарного блоґу традиційної етнічної кухні Etnocook.com.ua
Складники:
полуниці……..1 кг
цукор………..800 гр. – для пастеризованого,1000 гр. – для непастиризованого
Спосіб приготування:
1. Ягоди миють, чистять від пошкоджених частин, листочків, миють у проточній воді, перекладають у емальований, глиняний, керамічний або емальований посуд і засипають цукром на 5-6 годин (можна на ніч).
2.
Зливаємо сік з цукром через марлю в керамічну, мідну або емальовану каструлю і варимо до закипання.
3.
Коли прокипить на маленькому вогні 5-7 хв., кладемо в гарячий сироп ягоди і варимо до готовності. Час від часу перемішуємо варення дерев’яною ложкою.
4. Шумовиння, що утворюється під час варіння, слід знімати. Його можна одразу ж споживати.
5. Готове полуничне варення розливаємо в чисті прошпарені сухі банки і підготовлюємо до зберігання, використовуючи один з методів: гарячий розлив, пастеризація або зберігання відкритими під папером (+10% цукру, тобто при варінні додаємо ще 100 гр. цукру).
Смачного !
Примітки:
- З такої кількості складників отримуємо 1,2 – 1,5 кг готового варення
- Варення готове, якщо ягоди не спливають на поверхню, а шумовиння, якщо воно є, збирається в центрі каструлі
- Готовність звареного варення залежить від того, яке саме за густиною воно має бути, для більш густого слід довше поварити, весь час помішуючи.
Вибираючи сировину для варення, корисно пам’ятати Поради про те, як купити смачну і свіжу ягоду полуниці