- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Варення з полуниць

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

полуниця в густому сиропі [2]

полуниця в густому сиропі з власного соку та цукру



Рецепт Полуничного Варення від українського кулінарного блоґу традиційної етнічної кухні Etnocook.com.ua

Складники:

полуниці……..1 кг

цукор………..800 гр. – для пастеризованого,1000 гр. – для непастиризованого

Спосіб приготування:

1.  Ягоди миють, чистять від пошкоджених частин, листочків, миють у проточній воді, перекладають у емальований, глиняний, керамічний або емальований посуд і засипають цукром на 5-6 годин (можна на ніч).

2.

фільтруємо сироп [3]

фільтруємо сироп через марлю

Зливаємо сік з цукром через марлю в керамічну, мідну або емальовану каструлю і варимо до закипання.

3.

полуниця в сиропі [4]

полуниця в сиропі на ложці

Коли прокипить на маленькому вогні 5-7 хв., кладемо в гарячий сироп ягоди і варимо до готовності. Час від часу перемішуємо варення дерев’яною ложкою.

4.  Шумовиння, що утворюється під час варіння, слід знімати. Його можна одразу ж споживати.

5. Готове полуничне варення розливаємо в чисті прошпарені сухі банки і підготовлюємо до зберігання, використовуючи один з методів: [5] гарячий розлив, пастеризація або зберігання відкритими під папером (+10% цукру, тобто при варінні додаємо ще 100 гр. цукру).

Смачного !

 

Примітки:

 

Вибираючи сировину для варення, корисно пам’ятати Поради про те, як купити смачну і свіжу ягоду полуниці [6]