Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт українських вареників на пару
Рецепт української страви Вареники Парові з тіста на домашній заквасці від традиційної етнічної кухні Etnocook.com.ua
Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
Тісто:
Борошно пшеничне ……………… 500 гр.
закваска хмелева або звичайна…….3 ст.л. (~ 75 мл.)
молоко коров’яче…….150-200 мл.
масло вершкове……. 50 гр. (або рослинна олія 50 мл.)
яйце куряче…………1 шт.
сіль…………………….1/2 ч.л
цукор………………….1 ч.л.
Начинка:
сир домашній………….500 гр.
картопля………………………200 гр.
морква…………………….20 гр.
капуста білокачанна……………….20 гр.
олія рослинна (соняшникова)…………….50 гр.
яйце куряче……………………………..1шт.
сіль………………………за смаком
зелень кропу…………за смаком, ~ 50 гр.
Поливка:
олія рослинна або масло
сметана
сало
зелень цибулі…………за смаком, ~ 50 гр
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1,5 год.
Складність:висока, потребує практики та навиків
Спосіб приготування:
Борошно просіюємо, вливаємо малими порціями закваску та трохи підігріте (~35°C) молоко. За бажанням додаємо яйце, сіль, цукор, ретельно перемішуємо.
Замішуємо еластичне тісто, при потребі додаючи ще борошна, аж поки не почне відставати від рук. Накриваємо серветкою або рушником та ставимо в тепле місце (25-30 °C), щоб підросло.
4.
Миємо та чистимо картоплю, нарізуємо, відварюємо до готовності.
До звареної картоплі додаємо домашній сир,яйце (за бажанням), подрібнену зелень, солимо та перчимо за смаком.
6.Розминаємо картоплю та перемішуємо складники в однорідну масу.
Нарізуємо капусту дрібними кубиками, тремо моркву та подрібнюємо зелень кропу.
8 .
Овочі ставимо в глибоку сковорідку, додаємо олію
9.
Тушкуємо на малому вогні овочі до зм’якшення, додаємо до маси з картоплі, вимішуємо.
10.
Тісто обминаємо, розкатуємо в пласт товщиною 3-5 мм., робимо формою круглі плястерки, ставимо по центру начинку та заліплюємо краї.
11.
Вареники викладуємо на поверхню, посипану борошном і залишаємо в теплому місці, щоб підросли (збільшилися в об’ємі) на 30-60 хв. Підготовлюємо пароварку.
12.
Готуємо вареники на парі невеликими порціями.
13.
За бажанням підрум’янюємо на маленькому вогні тонко нарізані шматочки свинного сала.
14.
Готові вареники за бажанням поливаємо олією, додаємо масло, шкварки, подрібнену зелень кропу та цибулі.
Додаємо сметану.
Смачного! ^.~
Примітки:
- курячі яйця можна замінити перепелиними, з розрахунку 1:2
- замість молока при потребі використовується вода
- закваску можливо замінити магазинними дріжджами, використовувати згідно інструкції
- для начинки використовують будь-який домашній сир, найчастіше – кисломолочний свіжий сир з коров’ячого молока
- при відсутності пароварки та умов, щоб приготувати на парі, вареники варяться 3-4 хв. в підсоленому окропі
О, спасибі за цей рецепт !! Я прожив в Україні два роки, але тепер, коли я повернувся в США, я скучаю за українською їжею. Я нарешті знайшов хороший рецепт для творгу, і зробив кілька сирників, але це перший хороший рецепт вареників який я прочитав! Я не можу дочекатися, щоб спробувати це!
Дякую за такий душевний відгук. Сподіваюся, у Вас все добре, якщо якісь питання по рецепту – звертайтеся. Викладайте фото, що вдалося приготувати!
О, спасибі за цей рецепт !! Я прожив в Україні два роки, але тепер, коли я повернувся в США, я скучаю за українською їжею. Я нарешті знайшов хороший рецепт для творгу, і зробив кілька сирників, але це перший хороший рецепт вареників який я прочитав! Я не можу дочекатися, щоб спробувати це!
Дякую за такий душевний відгук. Сподіваюся, у Вас все добре, якщо якісь питання по рецепту – звертайтеся. Викладайте фото, що вдалося приготувати!