Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Складники:
Для тіста:
борошно пшеничне……………….500 гр.
молоко………………………..1 склянка (~200 мл.)
олія рослинна (харчова ріпакова)…………..50 гр.
дріжджі……………50 гр.
яйця……………..1 шт.
цукор…………….50 гр.
сіль…….4 гр. (за бажанням)
Для начинки:
яблучний джем (желеподібний)………………200 гр
Для приготування:
олія рослинна (харчова ріпакова)…………………….1 склянка
Для посипки (за бажанням):
цукор-пудра…………. 2-3 ст.л (за смаком)
Спосіб приготування:
1.
Борошно просіюємо, додаємо дріжджі, цукор, олію, яйце, дрібку солі, вливаємо тепле молоко (залежно від якості борошна його може знадобитися дещо більше або менше, тому слід вливати потрохи) і вимішуємо еластичне тісто, якому даємо постояти і підрости в теплому місці ~ 1 годину. Після того, як тісто збільшиться вдвічі, вимішати ще раз і залишити ще на пів години.
2.
Тісто розкатуємо на посипаній борошном поверхні не дуже тонко, товщиною ~ 1 см.
3.
Тісто ділимо на дві частини та викладаємо невелику кількість (~по 1 чайній ложечці) начинки через рівні проміжки, залежно від розміру форми для вирізання, інтервалом ~1-1,5 см.
4.
Накриваємо частину з начинкою другим кінцем тіста та вирізуємо невеликою формою круглі пампушки.
5.
Готуємо пампушки на добре розігрітій сковорідці у великій кількості олії (~4 хвилини з кожного боку). Готові пампухи ще гарячими посипаємо цукровою пудрою.
Приготуйте також традиційні Солодкі пампухи з маком