Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Стародавня українська традиційна етнічна народна страва Тетеря
Складники:
Пшоно……………1 склянка
Гречане борошно……………1 склянка
Олія…………………….50 мл
Вода…………………….~ 4 склянки
Зелень……….за смаком
Сіль…………за смаком
Час приготування: ~ 1 год.
Кількість порцій: 4
Спосіб приготування:
Пшоно дуже добре помити, залити двома склянками води і готувати в закритому горщику, на маленькому вогні після закипання ~25 хв.
2.
Гречане борошно залити двома склянками води і розколотити до рідкого тіста (як на млинці)
3.
До приготованого пшона в горщик додати гречане тісто, вимішати, закрити горщик і готувати на маленькому вогні ще ~ 15 хв.
4.
Готову Тетерю заправити олією і подавати як самостійну страву або як гарнір з Шпундрою, свіжими та тушкованими овочами, зеленню, м’ясом, рибою
Смачного!
Примітки:
- пшоно найкраще залити для приготування одразу окропом
- для заправки можна також взяти масло, за бажанням додати часник, підсмажену до золотистого кольору дрібнонарізану цибулю, свіжий кріп, зелену цибулю, домашній сир, терту моркву