- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Тетеря

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

Стародавня українська традиційна етнічна народна страва Тетеря

IMG_3386 [2]

Складники:

Пшоно……………1 склянка
Гречане борошно……………1 склянка
Олія…………………….50 мл
Вода…………………….~ 4 склянки
Зелень……….за смаком
Сіль…………за смаком

IMG_3339 [3]

Час приготування: ~ 1 год.

Кількість порцій: 4

Спосіб приготування:

1.  IMG_3344 [4]

Пшоно дуже добре помити, залити двома склянками води і готувати в закритому горщику, на маленькому вогні після закипання ~25 хв.

2.

IMG_3348 [5]

Гречане борошно залити двома склянками води і розколотити до рідкого тіста (як на млинці)

3.

IMG_3379 [6]

До приготованого пшона в горщик додати гречане тісто, вимішати, закрити горщик і готувати на маленькому вогні ще ~ 15 хв.

4.

IMG_3388 [7]

Готову Тетерю заправити олією і подавати як самостійну страву або як гарнір з Шпундрою [8], свіжими та тушкованими овочами, зеленню, м’ясом, рибою

Смачного!

Примітки: