Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Складники:
борошно пшеничне…………1 склянка
цукор…………………..0,5 склянки
молоко коров’яче…………трохи більше половини склянки
ванільний цукор………….1 ч.л.
масло солодковершкове…….50 гр.
яйце куряче……………..1 шт.
розпушувач тіста…………2 ч.л.
мандаринова цедра………..1 ч.л.
почищені свіжі фрукти або ягоди…….0,5 кг
товчені сухарі для посипання форми……..2 ч.л
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 год.
Складність: просто
Спосіб приготування:
1.
Борошно просіюємо, вимішуємо з розпушувачем тіста, додаємо цукор, ванільний цукор, мандаринову цедру, яйце, розтоплене масло, вливаємо тепле молоко і збиваємо віничком. Консистенція тіста повинна бути досить рідкою, як на млинці.
Підготовлюємо форму: змащуємо маслом, при бажанні посипаємо товченими сухарями і викладаємо шматочки фруктів.
2.
Заливаємо підготовлені фрукти рівномірно тістом.
3.
Запікаємо пиріг у нагрітій 180С духовці ~30 хв.
Як спечеться, одразу посипаємо цукром-пудрою, подаємо з ягодами, йогуртом, варенням
Примітки:
- замість фруктів можна взяти будь-які ягоди
- готовність пляцку перевіряється зубочисткою: потрібно легенько проколоти поверхню і засунути в пляцок зубочистку, якщо вона легко вийде назад – пиріг готовий