- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Пиріг з фруктами

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

пляцок з фруктами [2]

пляцок з фруктами

Складники:
борошно пшеничне…………1 склянка
цукор…………………..0,5 склянки

молоко коров’яче…………трохи більше половини склянки
ванільний цукор………….1 ч.л.
масло солодковершкове…….50 гр.
яйце куряче……………..1 шт.
розпушувач тіста…………2 ч.л.
мандаринова цедра………..1 ч.л.

почищені свіжі фрукти або ягоди…….0,5 кг

товчені сухарі для посипання форми……..2 ч.л

Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 год.
Складність: просто

Спосіб приготування:
1.

підготовлена форма [3]

підготовлена форма

Борошно просіюємо, вимішуємо з розпушувачем тіста, додаємо цукор, ванільний цукор, мандаринову цедру, яйце, розтоплене масло, вливаємо тепле молоко і збиваємо віничком. Консистенція тіста повинна бути досить рідкою, як на млинці.

Підготовлюємо форму: змащуємо маслом, при бажанні посипаємо товченими сухарями і викладаємо шматочки фруктів.

2.

заливаємо фрукти тістом [4]

заливаємо фрукти тістом

Заливаємо підготовлені фрукти рівномірно тістом.

3.

випечений пляцок [5]

випечений пляцок

Запікаємо пиріг у нагрітій 180С духовці ~30 хв.

Як спечеться, одразу посипаємо цукром-пудрою, подаємо з ягодами, йогуртом, варенням

Примітки: