Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Рецепт приготування низькокалорійного дієтичного тушкованого курячого м’яса – покроковий опис з поясненням, фото приготування та корисними порадами від української традиційної етнічної кухні Etnocook
Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
куряче філе…………..500 г
вода………………50 мл.
олія рослинна (соняшникова)………50 мл
цибуля ріпчаста……………..50 г
часник…………………..3-4 зубчики
зелень кропу……………….~20 г., за смаком
зелень цибулі………………~50 г., за смаком
сіль……………………~4 г., за смаком
цукор……………………~4 г., за смаком
Час приготування: 1 год.
Кількість порцій: ~ 4
Складність: просто
Інструменти та кухонний інвентар: ніж, кухонна дошка, дерев’яна ложка, дерев’яна лопатка, глибокий посуд, плита, сковорідка
Спосіб приготування:
1.
Куряче філе ретельно миємо у холодній воді, при потребі вирізуємо плівки. Зелень дрібно нарізуємо. М’ясо і зелень кладемо у глибокий посуд, додаємо за бажанням сіль та цукор, перемішуємо і даємо постояти ~15-20 хв.
2.
На сковорідці нагріваємо олію і кладемо замариновану курятину, обсмажуємо до злегка золотистого кольору з обох боків, після цього вогонь зменшуємо до найменшого.
3.
Тушкуємо курку з зеленню на маленькому вогні ~30 хв. під закритою кришкою, додавши воду. Про потребі слід додати ще трохи води.
4.
Подаємо тушковане куряче філе з зеленню, приготоване за рецептом традиційної етнічної кухні Etnocook гарячим, з гарніром або з сирими овочами та зеленню.
Смачного!