Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Рецепт надзвичайно смачних та ситних українських галушок з картоплі, борошна та сиру, відомих також як Ліниві вареники (палюшки) від кулінарного сайту традиційної етнічної кухні Etnocook
Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
Складники:
картопля…………….500 г
сир домашній з коров’ячого молока………200 г
борошно пшеничне………..200 г
яйця курячі……………………2 шт
молоко коров’яче…………….100 мл
картопляний крохмаль……..1 ст.л
лавровий лист……………2 шт.
перець чорний горошком…………2 шт
сіль, перець чорний мелений…………..за смаком
зелень кропу, петрушки……………….за смаком
сметана (за бажанням)
для поливки (за бажанням):
масло………………………………..50 г
цибуля ріпчаста……………..50 г
в’ялене м’ясо………………………100 г
Час приготування: 1,5 год
Кількість порцій: 4
Складність: середня, вимагає навиків та досвіду приготування
Спосіб приготування:
1.
Картоплю миємо, чистимо, варимо і ще теплою розминаємо товкачиком. Даємо вистигнути до кімнатної температури.
2.
Підготовлюємо посуд, в якому будемо замішувати тісто, кладемо туди сир і розминаємо його.
3.
До сиру додаємо картоплю, просіяне борошно, картопляний крохмаль, яйця і молоко, солимо та перчимо за смаком, ретельно все вимішуємо.
4.
Замішане тісто накриваємо кришкою і даємо постояти 15 хв.
5.
Розкачуємо тісто товщиною 1 см і нарізуємо галушки ~2*2 см.
6.
Для приготування поливки на сковорідці розтоплюємо масло, додаємо нарізані шматочки м’яса, ретельно вимішуємо та знімаємо з вогню. Також за бажанням підсмажуємо до золотистого кольору дрібно нарізану цибулю.
7.
У каструлі 5 л доводимо до кипіння воду, додаємо сіль, лавровий лист і перець горошком. Варимо галушки малими порціями по 20 шт., весь час помішуючи,на маленькому вогні, 2 хв. після випливання на поверхню. Акуратно виймаємо галушки в окремий посуд і одразу додаємо грибну підливу, сметану або масло (можна замінити рослинною олією), дрібно нарізану зелень, за бажанням тоненько нарізане в’ялене або підкопчене м’ясо.
Українська страва Ліниві вареники (палюшки) є чудовим гарніром до Стручкової квасолі (лопатки) в сметані з шкварками , Курячих сердець в сметанному соусі , Квашеної капусти з білими грибами (тушкованої) .
До готових галушок можна додати Рижики солені , Сушені помідори в олії , Козячий сир в олії
Смачного!
Примітки:
1. Багато залежить від сухості сиру і тому молоко при замішуванні тіста потрібно додавати невеликими порціями. Якщо сир досить мокрий, то, можливо, молока потрібно буде менше, а борошна навпаки, більше.
2. Можна приготувати галушки без картопляного крохмалю.
3. Пшеничне борошно за бажанням можна замінити іншим борошном, але дозування залежить від виду борошна і ступеня помелу.