Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

Народна українська слов'янська страва Стручкова квасоля в сметані з шкварками від Етнокук Etnocook

Народна українська страва “Стручкова квасоля в сметані з шкварками”

Українська народна закарпатська страва “Стручкова квасоля (лопатки) в сметані з шкварками” – стародавній рецепт від кулінарного сайту традиційної етнічної кухні Etnocook

Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)

Стручкова спаржева квасоля (лопатки)……………. 400 г
сметана…………………………..200 г
морква…………………………………………100 г
олія (соняшникова)……………………50 мл
цибуля………………………………2 шт. середніх розмірів
часник………………………………..3-4 зубчики, за смаком
зелень кропу…………………………за смаком
сіль…………..~4 г, за смаком
цукор………….~2 г, за смаком

Для приготування шкварок (за бажанням):

свиняче сало………………….100 г

Спаржева квасоля (закарпатські лопатки) в сметанному соусі з цибулею, часником, морквою та салом складники рецепту

Спаржева квасоля (лопатки) в сметанному соусі з цибулею, часником, морквою та салом, складники рецепту української традиційної страви

Час приготування: 1 год.

Кількість порцій: 2

Спосіб приготування:

1.

2-нарізані-овочі-шпарагівка-рецепт-лопатки з шкварками українська страва етнокук

Дрібнонарізані цибуля, зелень, натерта морква та товчений часник для приготування лопаток

Овочі ретельно миємо у холодній воді, чистимо. Цибулю дрібно нарізуємо, моркву натираємо на дрібній тертці, часник товчемо.

2.

Для приготування Спаржевої квасолі за традиційним українським рецептом від кулінарного блогу країнська етнічна кухня Етнокук підсмажуємо цибулю з морквою в олії до золотистого кольору

Спочатку підсмажуємо цибулю з морквою в олії до золотистого кольору

Підготовані цибулю та моркву злегка підсмажуємо на олії в сковороді до легкого золотистого кольору.

3.

7-вимішуємо-закарпатські-лопатки-з-свининою-рецепт-українська-страва-етнокук-

Додаємо вимиту та почищену від хвостиків квасолю, вимішуємо, щільно накриваємо і тушкуємо на маленькому вогні ~15 хв., до пом’якшення, час від часу помішуючи.

4.

8-квасоля-з-овочами-і-сметаною-українська-кулінарія-етнокук-традиційна-словянська-кухня

Додаємо часник, сметану, зелень, а також сіль та цукор за смаком, вимішуємо, тушкуємо ще ~5 хв.

5.

3-нарізуємо-сало-етнокук-українська-кухня-рецепт

Для приготування шкварків сало нарізуємо тоненькими плястерками розміром ~2Х2 см.

6.

4-готуємо-шкварки-українська-народна-страва-етнокук

На сухій сковорідці на маленькому вогні витоплюємо з сала жир, поки шкварки не будуть тоненькими та злегка хрусткими ніжно-золотистого кольору. Слід стежити ,щоб не пересушити

7.

9-українська-народна-страва-квасоля-спаржева-в-сметані-з-шкварками-рецепт-словянська-традиційна-етнічна-кухня-етнокук

Подають народну українську страву “Спаржева квасоля (лопатки) в сметані” гарячою, з шкварками та зеленню.

Смачного!

Примітки:

  • молоду спаржеву квасолю можна одразу тушкувати, більш жорстку слід попередньо довести до кипіння у підсоленій воді і проварити 2-3 хв.
  • за відсутністю інших варіантів беруть консервовану спаржеву квасолю
  • моркву, цибулю та часник можна однаково подрібнити, нарізавши на дрібні шматочки
  • для шкварок підійде свиняче та гусяче сало
  • для густини соусу до нього додають ложку підсмаженого борошна

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>