кабачки фаршировані

кабачки розрізані з фаршем

Складники:

кабачки…………………..3 шт. середніх розмірів
сир домашній кисломолочний (коров’ячий)………………..~200-300 гр.
морква……………………..1 шт. невеликих розмірів
пшоно……………………….1/3 склянки
масло…………………………100 гр.
яйце куряче……………….1 шт.
олія рослинна (соняшникова)……..1 ст.л.
зелень петрушки, сіль ……………..за смаком

складники

складники для фаршированих кабачків

Кількість порцій:3

Час приготування: 1,5 год.

 

Спосіб приготування:


1. Кабачки ретельно миємо, ошпарюємо та очищуємо від шкірки. Кожен кабачок розрізаємо вздовж та ложкою обережно вичищаємо м’якоть.

чистимо кабачок

ложкою чистимо кабачок

2. Пшоно заливаємо 1 склянкою окропу і варимо до готовності.
3. Моркву натираємо на дрібній тертці, додаємо ложку олії, вимішуємо, додаємо 2 ст. ложки води та тушкуємо на маленькому вогні 5-10 хв.

морква

морква натерта

 

4. Сир перемішуємо з пшоном, морквою, яйцем, зеленню, солимо.

фарш для кабачків

підготовлений фарш для кабачків

 

5. Цією масою начиняємо кабачки, намазуємо зверху маслом і ставимо в розігріту 200 С духовку на ~45 хв. – 1 годину.

половинки кабачків з начинкою

половинки кабачків з начинкою накриваємо

 

6. Готові кабачки прикрашаються зеленню, подаються з сметанним соусом та їсться, відрізаючи впоперек від кабачка плястерки.  Дуже добре смакують з курячою печінкою, грибною підливою.

Смачного ^.~

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

2 коментарі
  1. lilka коментує:

    Якщо кабачки невеликих розмірів, можна розрізати їх впоперек

    Залишайте свої коментарі і додавайте фото

  2. lilka коментує:

    Спільнота Etnocook в LJ: http://etnocook.livejournal.com/

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>