Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

грибна підлива

грибна підлива

Українська страва “Підлива з грибами” – рецепт від кулінарного сайту традиційної етнічної кухні Etnocook

 Складники:

гриби (білі, маслюки, лисички, сироїжки)……………600 гр.

сметана……………………………….250 гр.

олія…………………………………..5 ст.л.

цибуля ріпчаста………………………….1 шт. середніх розмірів

часник……………………………….1 головка (5-6 зубчиків)

лавровий листок…………………2 шт.

зелень кропу, цибулі………….за смаком

сіль, перець чорний мелений………за смаком

 

Час приготування: 45 хв.

Кількість порцій: 4

Складність приготування: просто

гриби на підливу

гриби на підливу

Спосіб приготування:

1. 

обсмажуємо гриби

обсмажуємо гриби

Гриби ретельно миємо, чистимо, нарізуємо невеличкими шматочками. Цибулю нарізуємо кубиками, обсмажуємо в олії на сковорідці до золотистого кольору, додаємо крупнонарізані стебла кропу. Додаємо гриби, лавровий листок, зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і тушкуємо 30 хв., час від часу помішуючи гриби кописткою.

2. 

товчемо часник і нарізуємо зелень

товчемо часник і нарізуємо зелень

Товчемо часник, нарізуємо зелень кропу і цибулі.

3.

грибна підлива на сковорідці

грибна підлива на сковорідці

До грибів на сковорідці додаємо зелень, товчений часник, сметану, солимо, перчимо, ретельно все вимішуємо.

Смачного!

грибна підлива готова

грибна підлива готова

Грибна підлива дуже добре підходить до дерунів, галушок з картоплею, сочевиці, книдлів

 Примітки:

  • для згущення підливи можна додати 2-3 ст. л. обсмаженого до горіхового кольору на сковорідці борошна або 2-3 ст. л. крохмалю
  • для смаку можна додати 2 ст. л. вершків
  • з готової підливи виймаємо лавровий листок і викидаємо
  • обережно вибираємо гриби, уникаючи незнайомих та отруйних
  • також перегляньте кулінарні поради щодо грибів

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

2 коментарі
  1. lilka коментує:

    Коментуйте та додавайте фото!
    два гриби під однією шапочкою

    Також приготування грибної підливи в спільноті Etnocook в LJ:
    http://etnocook.livejournal.com/12296.html

  2. lilka коментує:

    Таку підливу можна також приготувати з печериць або підпеньків

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>