Нут з грибами і сиром
Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Складники:
горох нут білий (європейський)…………..300 гр.
гриби (напр. білі, червоняки)……………200 гр.
цибуля ріпчаста………………..50 гр.
часник………………………2-3 зубчики, за смаком
олія рослинна (соняшникова)……..5 ст.л.
сир твердий……………………150 гр.
сіль…………за смаком
перець……….за смаком
зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля)….за смаком
Кількість порцій: 4
Час приготування: 10 год. вимочування+2 год. варіння+30 хв. приготування
Складність: просто
Спосіб приготування:
1.
Горох нут заливаємо холодною водою на 10-12 год. (можна на ніч), промиваємо, заливаємо свіжою водою і варимо до готовності на невеликому вогні ~2 год., щоб був м’яким. За тридцять хвилин до кінця варіння солимо, тоді горошини будуть цілими і не розваряться.
2.
Цибулю дрібно нарізуємо, пасеруємо в олії на сковорідці, додаємо нарізані кубиками зварені гриби, солимо та перчимо за смаком.
3.
До грибів додаємо нут, товчений часник, дрібнонарізану зелень, вимішуємо.
4.
Горох нут з грибами викладаємо у вогнетривку змазану жиром форму, натираємо зверху твердий сир і ставимо в духовку 200 С на 15 -20 хв.
5.
Смачного!
Примітки:
- при замочуванні рівень води повинен бути на одну скляку вище за рівень бобів – нут дуже активно поглинає рідину
- не можна замочувати нут в теплій воді – він буде твердим після варіння
- варений нут найкраще використовувати одразу після варіння