Складники:
борошно пшеничне в.г……………………2 склянки
кефір…………………………………1 склянка
яблука……………………………2-3 шт. середніх розмірів
яйця курячі………………………..2-3 шт.
білий цукор-пісок………………2 ст.ложки
ванільний цукор………………….1 ч.ложка
сода або порошок для печива……………..1/2 ч.ложки
цукрова пудра………………………….2 ст. ложки
рослинна олія (соняшникова)……………..5-10 ст. ложок
Час приготування: 1 год.
Кількість порцій: 2
Приготування:
1. Яблука ретельно миємо, чистимо від шкірки і серцевини. Натираємо на крупній терці.
2. Беремо три глибокі ємності.
4. У яєць відділяємо жовтки від білків у різні посудини.
5. У першій жовтки розтираємо з цукром.
6. У другій взбиваємо білки.
7. У третій вимішуємо борошно з кефіром.
8. Додаємо взбиті білки та розтерті з цукром жовтки до вимішаного з кефіром борошна.
9. До тіста додаємо ванільний цукор, порошок для печива або соду, терті яблука, ретельно все перемішуємо.
10. Розігріваємо олію на сковорідці, столовою ложкою викладаємо млинці (1 млинець=2-3 ст.ложки тіста).
11. Коли млинці зарум’яняться з одного боку, лопаткою перевертаємо їх на другий бік.
12. Готові млинці посипаємо цукровою, подаємо з сметаною, варенням, вимішаною сметаною з джемом або свіжими фруктами, медом.
Смачного ^.~