Складники:
полядвиця свинна без кісток………………………………..500 гр.
кишки почищені (оболонка)……………………………….. ~2 м.
часник………………………………………………………………….1 головка
цибуля…………………………………………………………………1 шт.
зелень кропу………………………………………………………..50 гр.
сіль……………………………………………………………………..10 гр.
перець чорний мелений……………………………………….5 гр.
лавровий лист………………………………………………………5 шт.
перець духмяний горошком………………………………….5 шт.
олія соняшникова………………………………………………..5 ст.л.
Час приготування: 24 год. настоювати+ 1 год.
Кількість порцій: виходить приблизно чотири ковбаси діаметром як десертна тарілка
Спосіб приготування:
1. М’ясо нарізуємо невеличкими шматочками 1х1 см, солимо (5 гр. солі) та перчимо.
2. До м’яса видавлюємо часник, додаємо дрібно нарізану зелень.
3. Цибулю нарізуємо крупно, вимішуємо з м’ясом, додаємо перець горошком і лавровий лист.
4. Все ретельно вимішуємо та ставимо в холодильник на 1 добу.
5. Кишки ретельно промиваємо холодною водою, розрізуємо на частини ~40-50 см.
6. З одного краю відрізаного шматку кишки зав’язуємо вузлик і начиняємо підготовленим м’ясом. При накопиченні повітря проколюємо стінку кишки голкою. В кінці залишаємо декілька см. відстані і зав’язуємо вузлик.
7. У великій каструлі доводимо воду до кипіння, підсолюємо її (5 гр. солі) і кладемо зроблені ковбаси на 10 хв. в окріп.
8. Зварену ковбасу виймаємо з окропу, витираємо паперовим рушничком. Для зберігання її можна заморозити або залити в глиняному горщику смальцем та поставити в прохолодне місце.
9. Ковбасу, яку хочуть спожити, проколюють в декількох місцях голкою, ставлять у форму для запікання, заливають олією і ставлять в духовку (200° С ) на ~ 30 хв. до зарум’янення.
Смачного ^.~