Складники:
Картопля………..1 кг.
Цибуля ріпчаста…….1 шт. середніх розмірів
Часник………………..2-3 зубчики, за смаком
Молоко………………..~ 1 склянка
Яйце………………………….1-2 шт.
Сир домашній…………………100 гр.
Борошно пшеничне вищого ґатунку………. 2 ст.л
Олія соняшникова рафінована…………….~1/2скл.
Зелень петрушки та кропу………за смаком
Сіль, перець……………………………за смаком
Час пригот ування: 1 год.
Кількість порцій: 4
Спосіб приготування:
1.
Картоплю ретельно миємо, чистимо, натираємо на тертці до кашоподібного стану. Через марлю відціджуємо сік з картоплі та зливаємо його в склянку, щоб заміряти кількість.
2.
Заливаємо в картоплю молоко. Слід дивитися по соковитості картоплин, скільки молока потрібно – приблизно стільки, скільки ми вижали соку.
3.
Додаємо до картоплі з молоком сир, яйце, дрібно нарізану зелень, товчений часник, просіяне борошно, ретельно все вимішуємо до однорідної маси.
На сковорідці розігріваємо олію, виробляємо невеликі млинчики з вимішаної маси і смажимо з обох боків.
Подаємо з сметаною, грибною підливою або курячою печінкою.
Смачного ^.^