Складники:
борошно пшеничне………………500 гр.
цукор……………………3 ст.л.
цукор-пудра………….1 ст.л.
ванільний цукор…….1 ч.л.
яйце куряче……………………1 шт.
лимон…………………1 шт.
сметана……………….2 ст.л.
вершки…………………50 мл.
масло…………………..50 гр.
розпушувач…………..1 ч.л.
Час приготування: 1 год.
Кількість порцій: 3
Спосіб приготування:
1.
Лимон заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, воду зливаємо і повторюємо цю процедуру три рази. Останній раз варимо лимон на маленькому вогні до пом’якшення. Зварений лимон охолоджуємо.
2.
Борошно вимішуємо з розпушувачем, ванільним цукром і чайною ложкою цукру-пудри.
3.
Лимон розрізуємо на чотири частини, вибираємо кісточки і розминаємо виделкою чи подрібнюємо блендером. Можна залишити цілі четвертинки та розтерти всі складники разом.
4.
До борошна додаємо цукор.
Та ретельно вимішуємо
5.
Додаємо до борошна порізане масло, яйце та лимон.
6.
Вливаємо сметану та вершки та перетираємо отриману масу до однорідного стану.
7. Отриману масу викладаємо у підготовану змащену і викладену вощеним папером форму та випікаємо в нагрітій 200 С духовці ~30 хв.
8. Нарізуємо пиріг порційними шматками та посипаємо цукром-пудрою.
Смачного ^.^