Складники:
сочевиця………………………….400 гр.
вода………………………………….1 л
кабачки…………………………….300 гр
морква…………………………….100 гр
олія рослинна (соняшникова)………….50 мл
томатна паста………………….100 гр.
сухі спеції: базилік, орегано, чорний мелений перець, паприка, зерна гірчиці, лавровий лист, чорний перець горошком, перець духмяний горошком
свіжа зелень зелень кропу та петрушки
сіль за смаком
Час приготування: 5 год. на замочування+~45 хв. на приготування
Кількість порцій: 3
Приготування:
1. Сочевицю миємо в трьох водах і замочуємо в холодній воді на 4 – 5 годин.
2. Відмочену сочевицю миємо, заливаємо водою (прибл. 1 л.), солимо, додаємо лавровий листок, перець духмяний та перець горошком, доводимо до кипіння та варимо на малому вогні під щільно закритою кришкою прибл. 30 хв. (до розм’якшення). Зварену сочевицю відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді.
3. Овочі ретельно миємо, чистимо, нарізуємо моркву кружальцями, а кабачок кубиками.
4. На сковорідці розігріваємо олію, додаємо сухі спеції, коли спеції почнуть характерно тріскати, додаємо моркву, вимішуємо.
5. Додаємо нарізані кубиками кабачки, вимішуємо.
6. До овочів додаємо томатну пасту.
7. Ретельно вимішуємо овочі з томатною пастою та доливаємо води для тушкування (1/2 склянки)
8. Коли овочі розм’якнуть, солимо їх, вимішуємо з сочевицею та прикрашаємо зеленню.
Як м’ясний гарнір до сочевиці вдало підійде куряча печінка з гвоздикою
Смачного ^.^
Примітки:
Більше дізнатися про сочевицю і її властивості можна зі статті Сочевиця (Lens)
Сестричко, поясни мені-москальці, що таке сочевиця?
Сочевиця (Lens) – lentil(eng.), La lentille cultivée (fr.), La lenticchia (it), Die Linse (Deutsch), レンズマメ (jp), Soczewica (pl), Чечевица (рос.)
Стаття по сочевицю – http://etnocook.com/sochevytsya-lens.html
Сестричко, поясни мені-москальці, що таке сочевиця?
Сочевиця (Lens) – lentil(eng.), La lentille cultivée (fr.), La lenticchia (it), Die Linse (Deutsch), レンズマメ (jp), Soczewica (pl), Чечевица (рос.)
Стаття по сочевицю – http://etnocook.com.ua/sochevytsya-lens/