Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Складники:
Для тіста:
борошно пшеничне……………….500 гр.
молоко………………………..1 склянка
масло солодковершкове…………..50 гр.
дріжджі……………50 гр.
яйця……………..1 шт.
жовтки……………4 шт.
цукор…………….50 гр.
Для начинки:
мак………………1 склянка
цукор…………….1 склянка
Для приготування:
олія рослинна (соняшникова)…………………….1 склянка
Спосіб приготування:
1.
Дріжджі вимішуємо з теплим молоком та однією чайною ложкою цукру, ставимо в тепле місце. Коли підійдуть, додаємо решту цукру та просіюємо борошно.
2.
В яйці відділяємо жовток від білка. Білок в окремому посуді збиваємо віничком.
3.
В макітрі розтираємо розтоплене масло з жовтками.
4.
Додаємо збиті білки та розтерті жовтки до маси з просіяним борошном і вимішуємо пухке еластичне тісто. Ставимо в тепле місце на дві години, щоб підросло.
5.
Для начики запарений окрпом на годину мак відціджуємо через марлю і розтираємо з цукром в макітрі до однорідної білуватої маси.
6.
Через дві години, коли наше тісто збільшилось в об’ємі вдвічі, ми його ретельно обминаємо і розкатуємо в пласт товщиною 1 см.
6.
На одну половину розкатаного тіста через рівні проміжки накладаємо чайною ложкою начинку.
6.
Накриваємо половину з начинкою другою половиною тіста і склянкою вирізуємо пампушки. Даємо пампухам трохи постояти і підрости.
7.
У дуже добре підігріту олію на сковорідці ставимо пампухи, накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до дуже маленького. Коли пампушки підрум’яняться, перевертаємо на іншу сторону і тримаємо до готовності.
Смачного!
Примітки:
- слід пам’ятати, що не варто ставити на сковорідку одразу багато пампухів, бо вони ще будуть збільшуватися під час нагрівання
- олії треба брати багато, так, щоб пампушки могли в ній плавати
- готові пампухи можна посипати цукром-пудрою і подавати з варенням
Ще є такий секрет: якщо подобається акуртна біла полоска, що “оперезує” пампушу, тоді слід спочатку поставити їх у добре прогріту олію на сковорідці і накрити покришкою, а коли станути золотистими – перевернути і готувати далі на відкритій сковорідці
Ще є такий секрет: якщо подобається акуртна біла полоска, що “оперезує” пампушу, тоді слід спочатку поставити їх у добре прогріту олію на сковорідці і накрити покришкою, а коли станути золотистими – перевернути і готувати далі на відкритій сковорідці