- Etnocook: сайт етнічної кухні - https://etnocook.com.ua -

Пампухи з маком

Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]

готові пампухи [2]

готові пампухи

Складники:
Для тіста:

борошно пшеничне……………….500 гр.
молоко………………………..1 склянка
масло солодковершкове…………..50 гр.
дріжджі……………50 гр.
яйця……………..1 шт.
жовтки……………4 шт.
цукор…………….50 гр.

Для начинки:
мак………………1 склянка
цукор…………….1 склянка

Для приготування:

олія рослинна (соняшникова)…………………….1 склянка

складники для пампухів [3]

складники для пампухів


Спосіб приготування:

1.

до дріжджів просіюємо борошно [4]

до дріжджів просіюємо борошно

Дріжджі вимішуємо з теплим молоком та однією чайною ложкою цукру, ставимо в тепле місце. Коли підійдуть, додаємо решту цукру та просіюємо борошно.

2.

збиваємо білок [5]

збиваємо білок

В яйці відділяємо жовток від білка. Білок в окремому посуді збиваємо віничком.

3.

розтираємо жовтки з маслом [6]

розтираємо жовтки з маслом

В макітрі розтираємо розтоплене масло з жовтками.

 

4.

замішуємо тісто [7]

замішуємо тісто

Додаємо збиті білки та розтерті жовтки до маси з просіяним борошном і вимішуємо пухке еластичне тісто. Ставимо в тепле місце на дві години, щоб підросло.

5.

мак для начинки [8]

мак для начинки

Для начики запарений окрпом на годину мак відціджуємо через марлю і розтираємо з цукром в макітрі до однорідної білуватої маси.

6.

тісто підросло [9]

тісто підросло

Через дві години, коли наше тісто збільшилось в об’ємі вдвічі, ми його ретельно обминаємо і розкатуємо в пласт товщиною 1 см.

6.

накладаємо начинку [10]

накладаємо начинку

На одну половину розкатаного тіста через рівні проміжки накладаємо чайною ложкою начинку.

6.

формуємо пампухи [11]

формуємо пампухи

Накриваємо половину з начинкою другою половиною тіста і склянкою вирізуємо пампушки. Даємо пампухам трохи постояти і підрости.

7.

пампухи [12]

пампухи

У дуже добре підігріту олію на сковорідці ставимо пампухи, накриваємо кришкою і зменшуємо вогонь до дуже маленького. Коли пампушки підрум’яняться, перевертаємо на іншу сторону і тримаємо до готовності.

Смачного!

Примітки: