Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Складники:
молоко коров’яче……………….0,5 л.
жовтки з курячих яєць…………………..3 шт.
білок з курячого яйця…………………1 шт.
цукор…………………………………………….100 гр.
шоколад…………………………………………50 гр.
ваніль……………………………………….за смаком
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв+заморожування ~5-6 год.
Складність: середня
Спосіб приготування:
1.
Шоколад натираємо на терці, додаємо жовтки, цукор, ваніль, вливаємо підігріте молоко (60 С). Збиваємо віничком або міксером, ставимо на середній вогонь, весь час помішуємо, коли почне гуснути – забираємо з плити, даємо охолонути, проціджуємо через ситечко або марлю.
2.
Білок збиваємо, доливаємо до нього морозиво, ще раз збиваємо.
4.
Морозиво розливаємо в порційні тарілки та ставимо в морозильну камеру на ~5-6 год., температура повинна бути приблизно -20С. Спочатку через кожних пів години слід перемішувати майбутнє морозиво, бажано дерев’яною ложкою.
Смачного!
Примітки:
- слід дотримуватися даних пропорцій складників – при надлишку молока морозиво буде рідким, матиме гіршу консистенцію і швидко танутиме
- для заморожування можна взяти скляні форми з спеціального скла для морозильних камер або інший спеціальний посуд, можна пластиковий. Можна також взяти посуд великого розміру на всю масу, а порції викладати окремо після заморожування