Складники:
сироватка – 250 гр (1 склянка)
борошно пшеничне – 700 гр
горіхи грецькі- 150 гр
олія рослинна (соняшникова)- 1 склянка
цукор – 1 склянка
цукрова пудра, мед – за смаком
Час приготування: 1 год.
Кількість порцій: 10
Складність: висока, потребує практики та навиків
Спосіб приготування:
1. Просіюємо борошно, додаємо дрібку солі, цукор, 1 столову ложку олії, доливаємо сироватку і замішуємо тісто такої консистенції, як на вареники. Накриваємо його серветкою і даємо постояти 15 хв.
2.
Тісто ще раз обминаємо і тонко (~2-3 мм.) розкатуємо на посипаній борошном поверхні. Маленькою склянкою (чаркою) виробляємо плястерки і посередині ставимо шматок горіха.
3.
Кружечок тіста акуратно заліплюємо і формуємо маленький облизень, який формою нагадує вареник.
4. На сковорідці розігріваємо олію і кладемо сформовані облизні так, щоб вони не доторкалися одне до одного. Смажимо з обох боків у великій кількості олії (так, щоб облизні в ній плавали) до золотистого кольору.
Готові облизні можна полити медом та посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Примітки:
– замість сироватки дуже добре взяти квас, але це повинен бути справжній домашній квас;
– дуже смачними получаються облизні зроблені на маслянці замість квасу чи сироватки.