Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт

козячий сир в олії

козячий сир в олії

Складники:
сир козячий свіжий……..500 гр.
олія рослинна (соняшникова)…300 мл

червоний перець гострий………….0,5 стручка
червоний перець мелений………….1 ч.л.
чорний перець мелений……………0,5 ч.л.
чорний перець горошком…………..8 горошин
зелень петрушки висушена…………1 ч.л.
насіння кмину…………………..1 ч.л.
насіння анісу…………………..1 ч.л.
лавровий листок………………….1 шт.
стебла кропу висушені…………….2-3 шт.
сіль…………………………за смаком

маринований сир в олії складники

сир маринований в олії складники

Час приготування: 15 хв.+3 дні настоювати
Складність приготування: просто

Необхідний посуд: скляна банка 0,5 л – 2 шт.(одна для вишішування спецій з олією(можна замінити іншою посудиною) і ще одна для маринування), кришка

Спосіб приготування:

1.

перемішуємо спеції

перемішуємо спеції

Лавровий листок та стебла кропу ставимо в простерилізовану банку , решту спецій ретельно перемішуємо.

2.

сир складаємо в банку

сир складаємо в банку

Козячий сир, нарізаний кубиками розміром ~1х1 см. складаємо в банку 0,5 л. з лавровим листком та стеблами кропу.

3.

спеції додаємо до олії

спеції додаємо до олії

В окремий чистий посуд або банку наливаємо олію та додаємо ретельно вимішані спеції.

4.

вимішуємо олію з спеціями

вимішуємо олію з спеціями

Перемішуємо олію з спеціями.

5.

заливаємо сир

заливаємо сир

Заливаємо сир вимішаною з спеціями олією. Даємо настоятися в холодному місці (найкраще в холодильнику) три дні.
Смачного!

сир маринований в олії

сир маринований в олії

Примітки:

  • такий сир слід зберігати в холодильнику не більше 1 місяця
  • олія з маринованого сиру добра для заправки салатів
  • таким чином можна замаринувати інший вид домашнього або твердого сиру
  • банку слід декілька разів на день легенько струшувати, щоб сир краще ввібрав у себе спеції

Роздрукувати рецепт Роздрукувати рецепт

1 коментар
  1. lilka коментує:

    Також читайте про приготування козячого сиру в олії в спільноті Etnocook в LJ http://etnocook.livejournal.com/13044.html

Залишити коментар

Додати зображення до коментаря

>