Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт [1]
Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
Тісто:
борошно пшеничне……………….500 г.
закваска хмелева [3] або звичайна [4]…….3 ст.л.
олія рослинна (соняшникова)…………2 ст.л
вода………………………………..1 склянка
яйце куряче……………………….1 шт.
сіль……………………………..5 гр., за смаком
цукор……………………..5 гр., за смаком
Начинка:
кисломолочний сир…………………….200 г.
картопля…………………………….100 гр.
зелень………………………..10 гр, за смаком
цибуля ріпчаста…………………..20 гр
томатний соус………………….20 гр
гриби…………………………50 гр
кукурудза……………………..20 гр
сіль……………………..5 гр., за смаком
Для посипки:
зелень кропу……………………..10 гр.,за смаком
олія рослинна (соняшникова)…………2 ст.л
часник…………………………..2 зубчики, за смаком
Час приготування: 12 год. приготування тіста + 2 год. приготування піци
Складність: середня
Кількість порцій: 2
Спосіб приготування:
1.
Борошно просіюємо, додаємо закваску, за смаком сіль , цукор , 2 ст.л. олії, теплу воду, яйце. Вимісивши як слід формуємо еластичне тісто, яке ставимо в тепле місце на 12 год, щоб підросло.
2.
Картоплю чистимо та відварюємо, дрібно нарізуємо зелень, додаємо сир, підсмажену до золотистого кольору цибулю, солимо за смаком.
3.
Всі підготовані складники начинки закритого пирога кальцоне переминаємо в однорідну масу.
4.
Тісто ділимо на дві частини і розкатуємо два шматки круглої форми товщиною ~0,5 см. Спочатку змазуємо круг олією, потім накладаємо томатну пасту. Зверху кладемо будь-які оброблені та підсмажені гриби або грибну підливу [9]. На середину викладаємо підготовану начинка та кукурудзу.
5.
Протилежні краї згортаємо та щільно притискаємо, формуємо пиріг у формі півмісяця.
6.
Форму для випічки змащують жиром, викладають піци і випікають у розігрітій 170 С печі ~40 хв. Як будуть готові, одразу полити олією, вимішаною з товченим часником та зеленню.
Смачного! ^.~
Примітки:
- це різновид закритого пирога за зразком традиційної етнічної італійської піци
- також можна добавити до начинки нарізані кружальцями помідори та овочевий перець, а кукурудзу [12] та картоплю [13] не додавати
- до начинки в закритий пиріг використовують гриби рижики [14]
- замість кисломолочного свіжого сиру підійде козячий сир в олії [15]
- начинку часто вимішують зазделегідь з сушеними помідорами в олії [16]