Незважаючи на широкий вибір традиційних японських солодощів, про які я вже писала на Etnocook.com.ua, шоколад та західні десерти також користуються популярністю, хоча й появилися в Країні Вранішнього Сонця відносно недавно, на початку 19 ст., після реставрації Мейдзі та відкриття внутрішніх кордонів країни.
Існують спеціалізовані магазини та заклади харчування в Японії, де випічка та десерти зроблені за конкретними рецептами і практично ідентичні з західними відповідниками, але розповсюджено також додавати в звичний нам смаколик виключно японські інгредієнти, тим самим перетворюючи його в екзотику, яку більше ніде не можна спробувати.
Саме з Японії походить зелений шоколад, в який додають пудру зеленого японського чаю маття (матча). Цю ж саму пудру додають до випічки, десертів та навіть морозива.
Фото: Pinterest
Японія відома своїм дивним і незвичним поєднанням різних смаків. Наприклад , хоча картопля для японців так само, як і для українців, є неетнічним продуктом, широко розповсюджені солодощі з смаком фіолетової картоплі, про вирощування якої я раніше писала в статті на сайті Etnocook.com.ua.
Та це не найдивніше поєднання, для прикладу, існує ціла лінія смаків від Kit Kat, серед яких є солодощі з гірким перцем та з японським хріном васабі.
Хоча нам і звучить дуже дивно, що в десерти додають такі нетипові інгредієнти, проте вони все-таки залишаються солодкими, хоча й з незвичним присмаком та виглядом – саме те, що треба для вимогливих гурманів та любителів японської екзотики.