Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Рецепт випічки Пиріг з корицею від кулінарного сайту традиційної етнічної кухні Etnocook
Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
борошно пшеничне в/г…………………. 500 г
кориця………………………..20 г
закваска хмелева або звичайна………….3 ст.л.молоко…………………..~100 мл
масло солодковершкове…………….. 100 г + 50 г для змащування пательні
вода……………………….50 мл
цукор………………….. 100 г
яйце куряче ………………4 шт. малого розміру
сіль………………. 2-3 г
Час приготування: 2 год. розстоювання тіста + 1 год. приготування пляцку
Складність: просто
Спосіб приготування:
1.
В глибоку макітру розбиваємо яйця, додаємо цукор, масло, за бажанням сіль і розтираємо в однорідну масу.
2.
В теплій воді розводимо корицю та додаємо до розтертої маси, вимішуємо.
3.
До розтертої маси з корицею додаємо зрілу закваску, тепле молоко,всипаємо просіяне борошно малими порціями, весь час ретельно вимішуючи.
4.
В підготовану форму виливаємо тісто для пирога з корицею і ставимо в тепле місце, щоб підросло.
5.
Випікаємо пиріг попередньо розігрітій печі 180 С ~ 40 хв. до готовності.
Смачного ^.~
Примітки:
- корицю можна не розводити, а одразу добавити в розтерту масу
- закваску при бажанні можна замінити сухими або пресованими дріжджами, згідно інструкції на дану кількість борошна
- молоко замінюється водою, а масло – рослинною олією в еквівалентній кількості