Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Складники:
вершки з коров’ячого молока……………1 скл.
жовтки з курячих яєць………………………2 шт.
цукор……………………………………………1/2 склянки
ванільний цукор……………………………..10 гр.
ягоди (суниці, чорниці і т.д)………………..за бажанням
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв+заморожування ~5-6 год.
Складність: просто
Приготування:
1.
Всі складники ретельно збиваємо в пухку масу.
2.
Збиту масу ставимо на середній вогонь і весь час помішуємо, аж поки вона не почне гуснути, до кипіння не доводимо.
3.
Коли вистигне, проціджуємо через марлю або ситечко і ставимо в морозилку на ~5-6 год., температура повинна бути приблизно -20С. Спочатку через кожних пів години слід перемішувати майбутнє морозиво, бажано дерев’яною ложкою.
Декоруємо готове морозиво ягодами.
Смачного!
Примітки:
- замість вершків можна взяти сметану
- не слід брати більше жовтків, бо морозиво матиме гірший смак і колір