Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Складники:
борошно житнє обдирне………………….500 гр.
дріжджі………………………………………….50 гр.
молоко…………………………………………..2 склянки
цукор……………………………………………..1 склянка
яйця перепелині……………………………..4 шт.
олія рослинна (соняшникова)………….1\2 склянки
мак……………………………………………….4 ст.л
ванільний цукор……………………………10 гр
сіль……………………………………..за смаком
сушені ягоди (чорниця, суниця і т.д) ………..за бажанням
Для декорації:
вишневе варення, тертий шоколад, цукрова пудра………………….. за смаком
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 год.
Ступінь важкості: середній
Приготування:
1.
Дріжджі розминаємо у високій ємності, додаємо столову ложку цукру, заливаємо теплим молоком і даємо підійти. Додаємо яйця, сіль, цукор, ванільний цукор, мак, сушені ягоди, дві столові ложки олії, добре вимішуємо або збиваємо. Всипаємо просіяне борошно, вимішуємо тісто і ставимо у високій посудині на 1 год. в тепле місце, щоб підійшло.
2.
Коли тісто підросло, набираємо невеликі порції ложкою і смажимо на добре розігрітій сковорідці, змащеній олією. Додаємо варення, тертий шоколад, цукрову пудру.
Смачного!
Примітки:
- перепелині яйця можна замінити одним великим курячим
- замість молока можна дати теплу воду
Також варто приготувати