Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Складники:
Зеленим кольором виділено інгредієнти, без яких можливо приготувати страву (у випадку алергії чи смакових уподобань)
Картопляники:
картопля……………………………..500 гр.
борошно…………………………….. 50 гр.
олія рослинна……………………….. 50 мл.
морква……………………………… 20 гр.
яйце………………….1 шт.
сіль……………….. до смаку
перець чорний мелений…………….. до смаку
Риба:
Рибне філе (будь-якої риби)………..300 гр.
цукор……………………………30 гр.
сіль…………………………….30 гр.
Овочі:
баклажани……………100 гр.
перець овочевий………..100 гр.
цвітна капуста…………100 гр.
цибуля ріпчаста………….50 гр.
часник………………….2-3 зубчики, до смаку
зелень кропу………………до смаку
зелень петрушки……………до смаку
сіль…………………….до смаку
До готової страви:
сметана……………….100 гр., до смаку
часник………………….4 зубчики, до смаку
олія рослинна……….50 гр., до смаку
зелень кропу………………до смаку
зелень петрушки……………до смаку
Час приготування: 1 година на маринування риби
20 хв. на чистку та підготовку овочів + 20 хв. на варіння картоплі+20 хв. тушкування овочів та риби
30 хв. приготування картопляників
Кількість порцій: 4
Спосіб приготування:
1.
Філе риби миємо у холодній воді, натираємо з обох боків сіллю та цукром, залишаємо на одну годину. Після цього миємо рибу під проточною водою, змиваючи маринад. Промокаємо паперовою серветкою.
Овочі ретельно миємо та підготовлюємо, головку цвітної капусти розділюємо на суцвіття, баклажани нарізуємо кружальцями, перець чистимо та нарізуємо шматочками, подрібнюємо за бажанням цибулю, часник, зелень.
Дно глибокої сковорідки змащуємо рослинною олією, розігріваємо, викладаємо цвітну капусту, на неї рибу, поверх насипаємо цибулю, часник, зелень, викладаємо кружальця баклажанів. До смаку додаємо солі та чорного меленого перцю.
2.
Тушкуємо рибу з овочами під закритою покришкою на маленькому вогні ~30-40 хв. до готовності риби і овочів.
3.
Картоплю варимо, товчемо, додаємо яйце, борошно, натерту на дрібній тертці моркву, солимо до смаку. В окремий посуд насипаємо товчених сухарів.
4.
Акуратно беремо столовою ложкою тісто, формуємо невеликих розмірів картопляник (висотою ~2 см, діаметр ~ 3-3.5 см, може бути трохи більшим) та обкатуємо з усіх боків паніровкою.
5.
Підготовлені картопляники складаємо на змащене жиром деко та кладемо в розігріту 180С піч на ~ 30 хв. до готовності
6.
Готові картопляники подаємо з рибою та овочами, за бажанням поливаємо сметаною, олією з розтовченим часником та зеленню, посипаємо дрібнонарізаною петрушкою.
Смачного! ^.~
Примітки:
- картоплю можна зварити в мундирах, почистити та перемнути
- для зняття гіркоти, баклажани замочують на пів години у холодній воді
- якщо тісто на картопляники буде занадто густим (тугим), то слід додати у нього дві столові ложки сметани для пом’якшення
- філе риби повинне бути свіжим або розмороженим при кімнатній температурі
- для панірування оладків використовують також цільнозернове борошно або товчені горіхи
- картопляники можна приготувати також на сковорідці, присмажуючи по черзі з обох боків до золотистої скоринки