Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Стародавня традиційна гуцульська страва Чир
Складники:
борошно…………200 г
молоко…………900 мл
масло солодковершкове……150 гр
зелень цибулі………..50 гр
сіль……….за смаком
Час приготування: ~30 хв
Кількість порцій: 2
Спосіб приготування:
До просіяного борошна додаємо 50 гр масла, доливаємо гаряче молоко та ретельно вимішуємо до однорідної консистенції.
2.
Вимішану масу перекладаємо в глиняний горщик.
3.
Додаємо дрібнонарізану зелень, решту масла, сіль за бажанням та кладемо закритий кришкою горщик в розігріту 200С духовку на 20 хв.
4.
Готовий чир розливаємо в порційний глибокий посуд, подаємо гарячим з свіжою зеленню. За бажанням можна додати сметану.
Смачного ^.~
Примітки:
- Чир при вимішуванні повинен бути рідким, як суп-пюре. Якщо маса при вимішуванні получається дуже густа, слід додати трохи більше молока
- глиняний горщик можна закрити кришкою, фольгою або заліпити тонким шматочком прісного тіста
- Загальноприйнято готувати Чир з кукурудзяного борошна, проте традиційний рецепт включає в себе пшеничне та житнє борошно, так як кукурудза не є етнічним продуктом України та була завезена в 17 ст. після відкриття Колумбом Америки