Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Як гуща в сирівці іграє,
Шиплять, як кваснуть, буряки
«Енеїда» Івана Котляревського
Складники:
червоний буряк…………….300 гр
вода……………………..500 мл.
житній хліб………………30 гр (1 скибка)
Спосіб приготування:
1.
Буряк ретельно миємо, чистимо та нарізуємо скибками.
2.
Нарізані буряки щільно складаємо в посуд для приготування, заливаємо водою, зверху кладемо скибку хліба, зав’язуємо чистим полотном або марлею та кладемо в тепле місце на ~ 4 дні. Коли буде готовий, використовувати для приготування страв або зберігати в холодному місці (в холодильнику).
Примітки:
- можна готувати квас без додавання хліба
- слід брати скляний, емальований, глиняний або дерев’яний посуд
- буряковий квас додають до багатьох перших та другий страв: борщів, супів, юшок, шпундрі та інших, а також його можна пити
- воду для квасу можна відфільтрувати або прокип’ятити та дати вихолонути
Рецепт Бурякового Квасу англійською мовою Beet Kvass (Buryakovyi Kvas) http://etnocook.com/beet-kvass/