Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Складники:
борошно пшеничне……………….500 г.
закваска хмелева або звичайна…….3 ст.л.
козячий сир…………………….200 г.
яйце куряче………………………2 шт.
молоко…………………………1 скл.
зелень кропу………………….за смаком, ~50 г
варені овочі (картопля)……………..200 г.
цибуля ріпчаста……………………50 г
цибуля зелена…………………….20 г
олія рослинна…………………….150 г.
часник………………………..4-5 зубчиків, за смаком
сіль………………………..10 г, за смаком
цукор……………………….5 г, за смаком
Час приготування: 12 год. приготування тіста + 2 год. приготування булок
Складність: середня
Спосіб приготування:
1.
Борошно просіюємо, додаємо закваску, за смаком сіль (~4 г), цукор (5 г), 2 ст.л. олії, тепле молоко та одне яйце і замішуємо еластичне тісто, яке ставимо в тепле місце на 12 год, щоб підросло.
2.
Для приготування начинки беремо сир, зварені або приготовані в пароварці овочі, дрібнонарізану зелень кропу та цибулі, нарізану та підсмажену на 2 ст.л олії ріпчасту цибулю та 1 яйце, все це розминаємо і вимішуємо в однорідну масу, за смаком солимо.
3.
Тісто розкатуємо в пласт товщиною 10-12 мм., на одну частину чайною ложкою викладаємо начинку, залишаючи проміжки з усіх боків по 1,5-2 см.
4.
Вільною половиною тіста накриваємо частину з начинкою.
5.
Склянкою вирізуємо булочки, так щоб горбик з начинкою був у середині кола, а до країв залишалась відстань. Вирізані булки складаємо на змазану жиром вогнетривку форму і ставимо в тепле місце на 30 хв., щоб трохи розстоялися.
6.
Ставимо випікати і розігріту 170 С духовку на ~40 хв. Як будуть готові, одразу полити олією, вимішаною з товченим часником. Коли вистигнуть, подавати до столу, для зберігання перекласти в полотняний мішок та загорнути в харчову плівку.
Смачного!
Примітки:
- до козячого сиру можна додати будь-які овочі та навіть зварені бобові (наприклад, квасолю)
- рецепт приготування закваски на хмелю https://etnocook.com.ua/zakvaska-z-hmelyu/
- рецепт приготування найпростішої закваски https://etnocook.com.ua/hlibna-rozchyna-zakvaska-dlya-tista/
- так як козячий сир, приготований з козячого молока, може мати деякий специфічний присмак, то до начинки рекомендується додати різноманітних запашних трав, таких як кріп, петрушка, острогін, чебрець