Складники:
вода…………………………………….1.5 л.
рис……………………………………………3 ст.л.
паста місо червона……………………..2 ст.л.
вакаме (сухі)……………………………….1 ст.л.
гриб сіітаке (шиітаке) сушений………….1 шт.
сухий лист водорості
комбу ……..1 шт. 2х2 см.
хана-кацуо, пластівці з сушеної риби тунця…………2 ст.л.
цибуля ріпчаста…………………………………1/2 шт. невеликих розмірів
картопля……………………………………….2-3 шт. невеликих розмірів
морква………………………………………..1 шт. невеликих розмірів
кабачок………………………………………..2-3 плястерки (скибки)
капуста білокачанна або пекінська…………………1-2 невеликі листочки
петрушка
сіль, перець за смаком
Час приготування: 1 год.
Кількість порцій: 4
Спосіб приготування:
1. Кладемо в каструлю з водою комбу і цибулину, варимо на середньому вогні. Одразу перед закипанням виймаємо цибулину (її можна наприкінці дрібно порізати та додати до овочів) та розмоклу комбу, доводимо воду до кипіння і всипаємо хана-кацуо.
2.Варимо на маленькому вогні 2 хв., поки пластівці не спливуть на поверхню. Проціджуємо бульйон.
3. В проціджений бульйон кладемо помитий рис та гриб, варимо на маленькому вогні 10 хв. Розмоклий гриб виймаємо, нарізаємо плястерками, дрібно нарізаємо вийняту спочатку комбу та кладемо назад до каструлі.
4. Овочі нарізаємо дрібними кубиками, моркву – півкружальцями, листки капусти нарізаємо на квадратики, кладемо в каструлю, варимо~15-20 хв. на маленькому вогні до готовності. Розтовчуємо вакаме, перемішуємо з супом і закриваємо кришку ще на 5 хв.
5. Місо заливаємо теплою водою (1/2 скл.), розмішуємо та вливаємо до супу.
6. Додаємо дрібно нарізану зелень петрушки, солимо та перчимо за смаком. Також можна додати дрібно порізану зварену в бульйоні цибулину та хана-кацуо.
Смачного! Ітадакімас!
Примітки:
- традиційне місо готується без рису
получилось дуже смачно!
получилось дуже смачно!