Складники:
риба форель………………….1,8 кг.
сметана…………………………200 гр.
цибуля……………………………2 шт. середніх розмірів
апельсини……………………….3 шт. середніх розмірів
лимон……………………………..1 шт. середніх розмірів
сіль морська, перець чорний мелений, перець чорний горошком (5-7 шт.), перець духмяний горошком (5-7 шт.), лавровий листок (3 шт.), розмарин (сухий – 1 ч.л., свіжий – 1-2 гілочки)
Спосіб приготування:
1. Помиту почищену рибу форель натерти сіллю.
2. Змішати сметану, сіль та спеції, нанести соус на рибу, включно з черевною порожниною.
4. Один апельсин почистити від шкірки, нарізати квадратиками і начинивши черевце, зашити його білими нитками.
5. Нарізати цибулю, два апельсини та лимон плястерками і обкласти форель з усіх боків. Покласти замариновану рибу в холодильник на 2-3 год.
6. Замариновану рибу обгортаємо в фольгу та ставимо в розігріту 200º С духовку на 30-40 хв. (в електричних духовках вибираємо режим “конвекція”).
7. Знімаємо фольгу і ставимо рибу назад в духовку для підрум’янення на 10-15 хв. Подаємо з винним соусом.
Смачного ^.~
Ліля Тяжка