лящ…………………………………1 кг.
яблука………………………………1 шт.
цибуля……………………………….1 шт.
часник……………………………… 3-4 зубчики
кефір………………………………..4 ст. ложки
лимон……………………………….5-6 плястерок
сіль (1 чайна ложка), перець чорний мелений, перець чорний горошком(4 шт.), перець духмяний (2 шт.), лавровий листок (2 шт.), базилік сушений (1 чайна ложечка)
Приготування:
1. Почищеного ляща натираємо сіллю і даємо постояти 5-10 хвилин.
2. Яблука очищуємо, нарізаємо на дрібні кубики та вимішуємо з базиліком.
3. Кефір вимішуємо з спеціями і потовченим в ступці часником та натираємо цим соусом рибу.
4 . Начиняємо ляща підготованими яблуками та зашиваємо білою ниткою.
5. Нарізаємо цибулю кільцями та обкладаємо ними рибу. Зверху докладаємо плястерки лимону та ставимо ляща в холодне місце на 8-10 годин.
6. Ставимо в розігріту до 180º С духовку на 45-60 хв. (в електричну духовку на 30 хв.).
7. Подаємо з легким білим соусом. Смачного ^.^