Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Тут з салом галушки лигали, Лемішку і куліш глитали.
І.Котляревський “Енеїда”
Галушки з капусти
Складники:
капуста білоголова… 500г
молоко коров’яче……100 мл
масло вершкове……..50г
борошно пшеничне в/г…….150г
яйце куряче…….2 шт.
олія рослинна (соняшникова)……….50 г
цибуля ріпчаста………..50 г (за смаком)
сіль…………………за смаком
цукор……………….. ~4-5 г, за смаком
сметана…………………за смаком
зелень………………….за смаком
Час приготування: ~ 1 год.
Кількість порцій: 4
Спосіб приготування:
1.
Капусту помити, розрізати, видалити качан, дрібно нашаткувати, посолити, перемнути рукою, залити молоком, додати масло і тушкувати на малому вогні до пом’якшення ~30 хв.
2.
В каструлю з тушкованою капустою додати просіяне борошно малими порціями, весь час помішуючи.
3.
Однорідну масу зняти з вогню, поставити вистигнути до кімнатної температури. Додати яйця і цукор, ретельно вимішати тісто.
4.
Кухонну поверхню (стіл або дошку) посипати борошном або сухарями, утворити з тіста видовжені валики ~2-3 см в діаметрі, розкатати їх по посипаній поверхні та нарізати гострим ножем невеликі галушки ~1-1,5 см шириною.
Варити галушки слід малими порціями у великій кількості окропу на маленькому вогні ~5-10 хв. після того, як вони піднімуться на поверхню.
Зварені галушки викласти в глибоку миску, полити підсмаженою на олії цибулею, додати сметану та зелень та подавати гарячими.
Смачного ^.~
Примітки:
- замість борошна можна взяти пшеничну крупу (манну крупу) з м’якої пшениці
- окрім капусти для тушкування можна також натерти на найдрібнішій тертці 50 г моркви
- для приготування капусти можна взяти будь-який посуд, але найкраще товстостінна каструля з товстим дном. Спочатку потрібно поставити великий вогонь, щоб капуста і молоко нагрілися, потім складники перемішати, вогонь зменшити на мінімум, каструлю накрити кришкою
- при потребі під час тушкування можна додати дещо більше молока