Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати статтю
Ось такі милі гарячі тістечка у формі риби ми знайшли в місцевому супермаркеті в Японії.
Виявилося, що ці оригінальні млинці називаються Тайякі (鯛焼き) – популярні сучасні японські солодощі у формі риби з прісного або здобного нейтрального смаку тіста, залитого у спеціальну форму, начинка зазвичай солодка – традиційно з бобів адзукі. Якщо замінити борошно крохмалем, тоді отримують біле тісто, часто додають барвники для випікання “кольорових рибок”.
Тайякі поширилися на початку ХХ ст. з столиці Японії, міста Токіо, по всій країні. Випікають ці солодощі в спеціальних формах, які, після наповнення начинкою, спресовують дві окремі частинки солодкої “рибки”. В супермаркетах використовують великі пательні для приготування тайякі, проте також популярні домашні сковорідки на декілька форм, щоб самостійно їх випікати.
Начинка може бути різною – це і заварний крем, і шоколад, і горіхова паста.
Крім цього є несолодкі тайякі, м’ясні, рибні чи овочеві з соусом, більше схожі на красивий бутерброд.
Ліля Тяжка для Etnocook
Photo: tayaki, taiyaki pan, taiyaki sandwich