свинячі нирки…………..1 шт.
картопля……………….800 гр.
молоко…………………1 скл
маргарин……………….50 гр.
масло………………….50 гр.
сметана………………..1 скл.
цибуля ріпчаста…………………1 шт. малих розмірів
олія рослинна (соняшникова)………..~10 ст.л
сир твердий…………….50 гр.
часник…………………..5 зубчиків
зелень кропу, зелень петрушки
Приготування:
1. Нирки замочуємо в холодній воді на 3-4 години, щопівгодини змінюючи воду на свіжу.
2. Нирки і картоплю ретельно миємо.
3. Нирки заливаємо водою, додаємо чорний перець горошком (10 шт), лавровий листок (2 шт.), перець запашний горошком (5 шт.), солимо, доводимо до кипіння і варимо 2 години.
4. Картоплю нарізаємо кубиками середніх розмірів і підмажуємо на сковорідці з розігірітою олією до золотистого кольору.
5. Обсмажену картоплю заливаємо водою, доводимо до кипіння.
6. Воду, в якій варилася картопля, зливаємо, і заливаємо картоплю молоком. Варимо на малому вогні до готовності (~20 хв.). За 5 хв. до готовності додаємо лавровий листок, очищений зубчик часнику, солимо. Молоко зливаємо, заправляємо картоплю маслом, додаємо нарізану зелень кропу, вимішуємо.
7. Нирки нарізаємо на тонкі плястерки. На сковорідці підігріваємо олію, додаємо дрібно нарізану цибулю, смажимо її до золотистого кольору. Кладемо до цибулі плястерки нирок і обсмажуємо з обох боків.
8. Стінки і дно вогнетривкої форми для випікання або кастрюлі натираємо маргарином.
9. Кладемо в підготовлену форму картоплю,потім нирки, заливаємо це все сметаною, вимішаною з товченим часником, засипаємо натертим на крупній тертці твердим сиром і ставимо в розігріту (200 С) духовку на 20 хв.
9. Перед подачею на стіл страву прикрасити зеленню петрушки.
Смачного ^.^