Засолені гриби рижики
Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Складники:
гриби рижики…………0,5 кг
вода………………..1 л. для варіння гибів+0,5 л. для заливки
сіль (не йодована)………………..1 ст.л.
лавровий листок……….5 шт.
перець чорний горошком…..10 шт.
часник……………….1 головка
Час приготування: 30 хв.+ 2 тижні
Складність: просто
Приготування:
1.
Гриби ретельно чистимо, миємо, розрізуємо на шматочки, заливаємо 1 л. води і кип’ятимо 5 хв., знімаючи шумовиння на малому вогні. Зливаємо воду, гриби перекладаємо в посуд для соління (емальований, керамічний, скляний, глиняний, дерев’яний), перекладаючи перцем, лавровим листком, почищеними зубчиками часнику.
2. Сіль в окремому посуді заливаємо окропом (0,5 л.), вимішуємо, даємо охолонути.
3. До грибів додаємо заливку, щоб покривала їх зверху, і ставимо під гніт у приміщення з температурою 5С на два тижні. (Якщо передбачається вища температура, тоді слід класти 2 ст.л солі у заливку).
4.Готові рижики сполоснути в холодній воді. Вживати їх добре як без заправки, так і з рослинною олією та спеціями.
Смачного!
Примітки:
- Гриби вважаються звареними, коли вони під час кип’ятіння осіли на дно
- Рижики також дуже добре солити взагалі без ніяких спецій та добавок – тільки соляна заливка
- Готові гриби зберігаються декілька місяців в холодному приміщенні або в холодильнику. Також солені рижики можна закрутити в банки