Складники:
Риба морський окунь – 1 шт.
кукурудза цукрова консервована – 1 склянка
лимонний сік – 2 ч.л
оливкова олія – 2 ст.л.
кефір – 3 ст.л.
свіжа зелень чебрецю та зелена цибуля
сіль, перець чорний мелений – за смаком
Кількість порцій: 2
Час приготування: ~ 1 год.
Спосіб приготування:
1.
Рибу ретельно миємо, очищуємо від луски та нутрощів, відрізаємо голову. Якщо риба заморожена, то розморожувати найкраще в холодильнику або при кімнатній температурі. Занурювати в холодну воду чи розморожувати в мікрохвильовій печі не рекомендується, бо риба буде менш соковита.
2.
Підготовлену рибу поливаємо лимонним соком, солимо та перчимо, натираємо дрібнонарізаною свіжою зеленню чебрецю та цибулі, які попередньо вимішуємо з оливковою олією.
3.
Додаємо кефір.
4.
До риби додаємо кукурудзу, всі складники вимішуємо та даємо настоятися ~10-15 хв.
5.
Загортаємо рибу разом з складниками в фольгу та запікаємо в духовці ~35 хв., в режимі конвекції ~30 хв.
Смачного!