Всі фото клікабельні, а також можна швидко та зручно роздрукувати рецепт
Складники:
сир козячий свіжий……..500 гр.
олія рослинна (соняшникова)…300 мл
червоний перець гострий………….0,5 стручка
червоний перець мелений………….1 ч.л.
чорний перець мелений……………0,5 ч.л.
чорний перець горошком…………..8 горошин
зелень петрушки висушена…………1 ч.л.
насіння кмину…………………..1 ч.л.
насіння анісу…………………..1 ч.л.
лавровий листок………………….1 шт.
стебла кропу висушені…………….2-3 шт.
сіль…………………………за смаком
Час приготування: 15 хв.+3 дні настоювати
Складність приготування: просто
Необхідний посуд: скляна банка 0,5 л – 2 шт.(одна для вишішування спецій з олією(можна замінити іншою посудиною) і ще одна для маринування), кришка
Спосіб приготування:
1.
Лавровий листок та стебла кропу ставимо в простерилізовану банку , решту спецій ретельно перемішуємо.
2.
Козячий сир, нарізаний кубиками розміром ~1х1 см. складаємо в банку 0,5 л. з лавровим листком та стеблами кропу.
3.
В окремий чистий посуд або банку наливаємо олію та додаємо ретельно вимішані спеції.
4.
Перемішуємо олію з спеціями.
5.
Заливаємо сир вимішаною з спеціями олією. Даємо настоятися в холодному місці (найкраще в холодильнику) три дні.
Смачного!
Примітки:
- такий сир слід зберігати в холодильнику не більше 1 місяця
- олія з маринованого сиру добра для заправки салатів
- таким чином можна замаринувати інший вид домашнього або твердого сиру
- банку слід декілька разів на день легенько струшувати, щоб сир краще ввібрав у себе спеції
Також читайте про приготування козячого сиру в олії в спільноті Etnocook в LJ http://etnocook.livejournal.com/13044.html
Також читайте про приготування козячого сиру в олії в спільноті Etnocook в LJ http://etnocook.livejournal.com/13044.html