Складники:
кабачки…………………..3 шт. середніх розмірів
сир домашній кисломолочний (коров’ячий)………………..~200-300 гр.
морква……………………..1 шт. невеликих розмірів
пшоно……………………….1/3 склянки
масло…………………………100 гр.
яйце куряче……………….1 шт.
олія рослинна (соняшникова)……..1 ст.л.
зелень петрушки, сіль ……………..за смаком
Кількість порцій:3
Час приготування: 1,5 год.
Спосіб приготування:
1. Кабачки ретельно миємо, ошпарюємо та очищуємо від шкірки. Кожен кабачок розрізаємо вздовж та ложкою обережно вичищаємо м’якоть.
2. Пшоно заливаємо 1 склянкою окропу і варимо до готовності.
3. Моркву натираємо на дрібній тертці, додаємо ложку олії, вимішуємо, додаємо 2 ст. ложки води та тушкуємо на маленькому вогні 5-10 хв.
4. Сир перемішуємо з пшоном, морквою, яйцем, зеленню, солимо.
5. Цією масою начиняємо кабачки, намазуємо зверху маслом і ставимо в розігріту 200 С духовку на ~45 хв. – 1 годину.
6. Готові кабачки прикрашаються зеленню, подаються з сметанним соусом та їсться, відрізаючи впоперек від кабачка плястерки. Дуже добре смакують з курячою печінкою, грибною підливою.
Смачного ^.~
Якщо кабачки невеликих розмірів, можна розрізати їх впоперек
Залишайте свої коментарі і додавайте фото
Якщо кабачки невеликих розмірів, можна розрізати їх впоперек
Залишайте свої коментарі і додавайте фото
Спільнота Etnocook в LJ: http://etnocook.livejournal.com/
Спільнота Etnocook в LJ: http://etnocook.livejournal.com/